U ovom postu govorimo o besplatnim vektorskim i rasterskim ikonicama koje će vam možda zatrebati da biste dovršili izradu web prezentacije, a da ne potrošite ni dinar.

Ako vam je trenutno ograničen budžet za izradu veb sajta ili vam nedostaje sredstava, postoji mnogo besplatnih resursa za dizajn koji vam mogu pomoći, izmedju kojih su i besplatne ikonice.

Ikonice na ovim sajtovima su takođe najkvalitetnije – besplatno ne znači da morate da pravite kompromise.

– Besplatne Ikonice

Noun Project

Suosnivači Sofya Polyakov, Edward Boatman i Scott Thomas The Noun Project-a okupljaju preko dva miliona uređenih ikonica, kreiranih od strane globalne zajednice koje su dostupne dizajnerima besplatno.

thenounproject.com

Ionicons

Ionicons su vrhunske ikone za upotrebu od strane dizajnera u web, iOS, Android i desktop aplikacijama. Izgradio ih je Ionic Framevork tim, sve su besplatne i spremne za upotrebu.

ionicons.com

Simple Icons

Pokrenuo ga je Dan Leech, Simple Icons nudi besplatne SVG ikonice popularnih brendova koje su dostupne za besplatno preuzimanje.

simpleicons.org

Icons

Ovaj čudesni web sajt resurs sa ljubaznošću icons8.com pruža vam čitavu biblioteku besplatnih ikonica u PNG i SVG formatu. Oni su takođe u toku sa dešavanjima jer su upravo objavili odeljak „Pretrage povezane sa korona virusom“ za one od vas kojima je potrebno nešto vrlo aktuelno.

icons8.com

Animaticons

Animaticons je skup animiranih GIF-ova visoke rezolucije koje možete prilagoditi svojim potrebama. Oni su male težine, kompatibilni su sa svim glavnim pretraživačima, E-Mail klijentima i pametnim telefonima i ne zahtevaju nikakve posebne dodatke ili biblioteke.

animaticons.co

 

Želite li da vidite još neke savete ili trikove? Kliknite OVDE.

Noun Project