U ovom postu govorimo o besplatnim fontovima koje možete skinuti, instalirati i koristiti bez ograničenja i plaćanja. Fontove možete koristiti za svoje personalne ili profesionalne projekte kao što su izrada veb sajta, izrada vizit karti, plakata, flajera itd.

U slučaju da imate mali budžet za izradu sajta ili vam nedostaje sredstava, postoji mnogo besplatnih resursa za grafički i veb dizajn koji vam mogu biti od pomoći, izmedju kojih su i besplatni fontovi.

– Besplatni Font-ovi

Google fonts

Intuitivan i robustan direktorijum veb fontova otvorenog koda namenjen dizajnerima koje mogu da koriste kako žele. Sve kreirano po visokim standardima koje biste očekivali od veb giganta poput Google-a.

fonts.google.com

Use & Modify

Lični izbor „otmenim, pankerskim, profesionalnim, nepotpunim i čudnim tipografskim slovima“, Use & Modify nudi fontove otvorenog koda koji se mogu besplatno koristiti i … pogodili ste, možete ih izmeniti po Vašoj želji.

usemodifi.com

Fontfabric

Fontfabric je livnica digitalnog tipa koja kreira maloprodajne fontove i prilagođenu tipografiju za različite brendove. Veoma velikodušno, oni takođe nude izbor besplatnih fontova koje svako može preuzeti i koristiti. Volimo Nexa i Intro fontove, ali ima još mnogo toga za pregledavanje i uzorkovanje na lepo dizajniranoj veb lokaciji.

fontfabric.com

Dafont

Dafont je ogromna arhiva fontova koji se mogu besplatno preuzeti. Pretražujte prema abecednom redosledu, stilu, autoru ili popularnosti.

dafont.com

Font Squirrel

Još jedna opsežna arhiva besplatnih fontova, svi su besplatni za komercijalnu ili personalnu upotrebu.

fontskuirrel.com

Želite li da vidite još neke savete ili trikove? Kliknite OVDE.

Fontfabric