Ako vam trenutno nedostaje sredstava za izradu veb prezentacije (web sajta) ili vam je klijent dodelio ograničen budžet, postoji mnogo besplatnih resursa za dizajn koji vam mogu pomoći, izmedju kojih su i besplatne ilustracije.

U ovom postu govorimo o besplatnim vektorskim ilustracijama koje će vam možda trebati da biste dovršili svoje projekte (web sajt, brosuru ili flajer), a da ne potrošite ni dinar. Sve illustracije su takođe najkvalitetnije – besplatno ne znači da morate da pravite kompromise.

– Besplatne ilustracije

Drawkit

DravKit je kolekcija besplatnih, lepih, prilagodljivih SVG ilustracija sa MIT licencom u dva stila za upotrebu na web sajtu, u aplikaciji ili drugim projektima.

drawkit.io

Humaaans

U Humaaans-u, Pablo Stanley je stvorio nešto sasvim posebno: modularne, vektorske ilustracije ljudi koje možete mešati, spajati, rotirati i pozicionirati kako biste kreirali sopstveni dizajn. Sve što napravite besplatno je za komercijalnu i ličnu upotrebu.

humaaans.com

UnDraw

Opisujući sebe kao „open-source ilustracije za bilo koju ideju koju možete zamisliti i stvoriti“, unDraw je neprestano ažurirani dizajnerski projekat Katerine Limpitsouni koji sadrži prelepe SVG slike koje možete koristiti potpuno besplatno i bez potpisivanja autora. Posebno volimo mogućnost brzog dodavanja sopstvenog heks koda kako bismo ilustracije prilagodili svojim projektima.

undraw.co

Open Peeps

Treba vam nešto malo više ručno nacrtano? Open Peeps je biblioteka ilustracija za vas. Kreator ove stranice je Pablo Stanley, “open source” SVG i PNG elementi su dostupni za Sketch, Figma, Studio i Adobe XD. Možete čak i da date donaciju kako bi podržali Pabla.

openpeeps.com

Lukasz Adam Free Illustrations

Lukasz Adam je nezavisni web dizajner koji je napravio gomilu visokokvalitetnih ilustracija i ikonica u vektorskom formatu koje su dostupne besplatno. Mogu se koristiti za lične i komercijalne projekte.

lukaszadam.com

Želite li da vidite još neke savete ili trikove vezane za graficki ili web dizajn? Kliknite OVDE.

2SD Design - Graficki Dizajn - Web Dizajn - Sabac - Besplatne Ilustracije

Humaaans